Úvod ke knize

03.06.2013 00:00

Úvod knihy.

slovo na úvod

Za kvalitu si i rádi připlatíme, ale co je dnes kvalitní a co už méně nebo vůbec? Co je dnes zdravé a co už možná i jedovaté? Těžko říct a těžko se v tom orientovat. Zkusme proto alespoň něco vyrobit sami a získat kvalitní nebo ekologický produkt. Nepodporujme nadnárodní společnosti, které nám vnucují to co kvalitní není a ekologické ani náhodou, ale tvrdí nám opak. Asi se nám nepodaří být úplně soběstačný a žel budeme muset dál některé produkty od nadnárodních společností kupovat. Taková už je doba a nebude v našich silách to všechno změnit. Zkusme alespoň něco. Něco málo totiž změnit můžeme, když budeme trošku iniciativní, nebudeme líní (i když někdy si zalenošit proč ne?)a přiložíme ruku k dílu. Když si třeba upečeme chleba nebo uděláme domácí máslo. Že jste to už zkoušeli a výsledek nic moc? Nevadí. Zkusme to znovu podle upravených a vyzkoušených receptů. Na internetu je mnoho návodů jak například upéct chleba. Nenašel jsem na internetu ani jeden recept, který by mi vyhovoval. Některý tvrdí, že je to recept na kváskový chleba, ale přitom jsou použity obyčejný kvasnice. Jiný pracuje se žitným kváskem, tak jak to má být, ale velmi složitým způsobem. Taky jsem podle toho pekl a připravil si různé časové tabulky a podle toho vstával a uléhal, abych pekl podle receptu. To bylo celkem vysilující a proto jsem recept upravil a výsledek je naprosto stejný. Jen s tím rozdílem, že je to časově méně náročné. Naši pradědové a prababičky taky mnoho času neměli. Práce na poli a starost o domácnost, ve které nebyli jen děti, ale také domácí zvířata. Kdyby pekli podle vědecky moderního receptu, tak nevím jak by stíhali. Nějaký ten pátek už chleba peču a jsem s výsledkem spokojený. A co víc? Vím co do chleba dávám. Proto vím co jím. A o tom to je. A o tom bude víc návodů v této publikaci. Jak co nejjednodušeji mít doma kvalitní produkt, který bude i levnější ve srovnání s prodávanými produkty pochybné kvality, ale tvářící se za velmi kvalitní. A proto si za nezaručenou kvalitu musíme připlatit. Kniha se bude postupně rozvíjet a doplňovat o stále nové a nové informace. Někdy možná dojde i k úpravám některých receptů nebo návodů. Výhodou je, že dnes není nutné mít knihu úplně dokončenou a přesto už ji používat. Postupně budete dostávat aktualizované verze. A to vždy, když bude doplněno něco nového nebo dojde k nějaké podstatné změně. Tak budete mít možnost postupně zkoušet nové produkty. Aktualizace bude zdarma. Přeji Vám ať se daří při Vašich pokusech výroby a máte z toho nejen dobrý pocit, ale ať to cítí také Vaše peněženka v pozitivním smyslu.

Ano neplaťte víc než musíte.

 

POKRAČOVÁNÍ V KNIZE, KTERÁ OBSAHUJE KONKRÉTNÍ NÁVODY A POSTUPY.

Objednáním knihy získáte možnost zapojení do provizního systému a vloženou investici získat zpět. Plus další výhody spojené s knihou, která se postupně aktualizuje o nové informace, ale Vy už tyto aktualizace neplatíte.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------